بسیاری از ما سعی میکنیم پس از افطار تشنگی خود را با مصرف آب خنک، چای، نوشیدنیهای گازدار یا آبمیوههای مصنوعی رفع کنیم. اما آیا این مواد برای جبران کمآبی بدن که در این ایام از اهمیت بالایی برخوردار است مناسبند؟ مطمئنا آبمیوههای موجود در بازار به دلیل مواد قندی، فشار خون را افزایش داده و شما را برای مدتی سر حال نگه میدارند .اما گزینه مناسبی برای رفع تشنگی نیستند از طرفی نوشابههای گازدار نیز میتوانند در فاصله سحر تا افطار باعث بروز مشکلات معده شوند.
کارشناسان تغذیه با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به روزه داران توصیه می کنند ، نوشیدنی های مخصوص ماه رمضان را مصرف کنند .
چای سبز برای ماه رمضان
این دمنوش در طب سنتی چین از اهمیت ویژهای برخوردار است و از آن بهعنوان تببر و برای رفع گرمازدگی استفاده میشود. علاوه بر آن این دمنوش گیاهی از عطش میکاهد و باعث تولید عرق بیشتر در بدن و خنک شدن آن میشود. در ایام ماه رمضان بهدلیل خالی بودن معده ممکن است دچار بوی بد دهان شوید. چای سبز برای از بینبردن باکتریهای دهان مفید بوده و باعث خوشبو شدن آن میشود. توجه کنید که اگر فشار خون پایینی دارید بهتر است این چای را همراه با عسل بنوشید.
دمنوش بابونه برای ماه رمضان
این گیاه در طب سنتی ایران طبعی گرم و خشک دارد اما برای فصل تابستان توصیه میشود. بابونه یک گیاه با خاصیت ضدالتهابی است به همین دلیل برای جلوگیری از گر گرفتگی و عطش در روزهایماه رمضان میتوانید از آن استفاده کنید. علاوه بر آن به تسکین ورم معده کمک کرده و عملکرد کبد را بهبود میبخشد. این دمنوش را میتوانید پس از افطار و نزدیک به زمان خوابتان مصرف کنید، زیرا آرامکننده اعصاب و خوابآور است.
شربت آبلیمو
آبلیمو یکی از نوشیدنی های ماه رمضان است و شربت آبلیمو کم شیرین سبب ترشح بزاق شده و احساس تشنگی را در روزه داران برطرف می کند.
شربت خاکشیر و تخم شربتی
از دیگر نوشیدنی های ماه رمضان خاکشیر و تخم شربتی خنک کننده و ضد عطش هستند و می توانند آب را درون دانه های خود نگه دارند و به تدریج آن را به بدن برسانند. در نتیجه نیاز بدن را به مدت طولانی تر نسبت به آب تامین می کند. بهتر است آنها را بدون شکر یا با شکر کم مصرف کرد.
شربت سکنجبین
شربت سکنجبین به تنهایی یا با اضافه کردن سکنجبین به خاکشیر نیز می تواند به رفع عطش کمک کند و بهتر است این ترکیب را تهیه و برای رفع تشنگی آن را نوشید.
عرق کاسنی و شاتره
عرق کاسنی یکی از بهترین عرقیات برای کاهش دمای بدن است، علاوه بر آن میتواند باعث مقاومت بدن در برابر گرما باشد. با مصرف این عرق عملکرد معده و اندام گوارشی نیز بهتر میشود. میتوانید یک یا ۲ استکان از آن را در فاصله افطار تا سحر بنوشید. اما توجه کنید اگر فشار خونتان پایین است آن را با شکر یا گلاب مخلوط کرده و سپس استفاده کنید. عرق شاتره نیز در رفع تشنگی بسیار مؤثر است و برای جلوگیری از احساس خشکی در دهان و گلو توصیه میشود
و درآخر روزه داران…
برای رفع کم آبی و غلظت خون دانه خارمریم ، دانه اسفرزه ، مقداری گشنیز و تباشیر قلم را با هم مخلوط کرده و به صورت چای یا دمنوش تهیه کرده و بعد از خوردن سحری مصرف شود .
روزه داران می توانند از مخلوط ختمی عباسی و گل بنفشه برای خشکی دهان و از اسطخودوس ، بابونه شیرازی ، گل گاو زبان و سنبل الطیب برای رفع سردرد در ماه مبارک رمضان استفاده کنند .
و بهتر است در این روزها چای را به صورت کم رنگ بنوشید، زیرا برگ چای به دلیل خاصیت مدر بودن باعث از دست رفتن آب بدن میشود.